Djeci tijekom ljeta osiguran boravak u pulskim vrtićima

Written by on 18. srpnja 2019.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u dječjem vrtiću Centar, predstavljena je organizacija rada dječjih vrtića u Puli za vrijeme ljetnih mjeseci. Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci govoreći o ovogodišnjim upisima u vrtiće, naglasila je kako će i iduće pedagoške godine sva djeca koja udovoljavaju uvjetima biti upisana u vrtić bez liste čekanja.

„Svakom je djetetu osigurano mjesto u vrtiću. Najesen će biti upisano 437 djece od čega je njih 193 upisano u jaslice, 148 u dječji vrtić, njih 11 u predškolu te 85-ero djece koja do 1. rujna još uvijek nisu napunila 12 mjeseci života, a čijim je roditeljima Grad Pula od ove godine maksimalno izašao ususret te im je odobrio mogućnost upisa čim steknu formalne uvjete“, kazala je zamjenica i dodala da je na taj način roditeljima pružena sigurnost da će im dijete biti zbrinuto u vrtiću u trenutku kada budu krenuli na posao.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je da je u vrijeme ljetnog perioda osiguran smještaj za svu djecu vrtićke i jasličke dobi. Dodala je kako su od 15. srpnja kao i svako ljeto otvoreni dječji vrtić Centar, Zvjezdice te  Loptice Padulj Veli vrh. Pri organizaciji ljetnog rada potrebno je brinuti o većem broju potreba i zahtjeva roditelja i djece, prostornih značajki, kapacitetima kuhinje i prijevoza hrane te potrebama zaposlenika koji jedino ljeti mogu iskoristiti godišnje odmore obzirom da vrtić sve radne dane u godini osigurava prihvat djece.

„Tijekom ljetnih mjeseci provode se posebni programi i aktivnosti poput boravka u prirodi, kupanja i uživanja u ljetnim radostima“, kazala je Kovačević.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović istaknula je kako će se i ove godine tijekom ljetnih mjeseci u vrtićima provesti radovi obnove prostorija u većini objekata, a od većih zahvata navela je obnovu sanitarnih čvorova u vrtiću Monte Zaro te zamjene stolarije u vrtiću Ribice na Stoji.


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background