Četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival

Written by on 12. kolovoza 2019.

Od 15. do 17. kolovoza Grad Pula će po četvrti put biti domaćin Međunarodnog Pula Jazz Festivala i pridružuje se europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina. Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, uz podršku lanca hotela Arena Hospitality Group, aviokompanije Red Wings, TZ Grada Pule i Grada Pula – Pola.

Tri romantične noći u  srcu turističke sezone, bit će ispunjene zvucima jazza, bluza i soula. Sjajna glazba, koju će izvoditi vrhunski, svejtski poznati glazbenici iz Slovenije (Goran Bojčevski, Matjaž Mikuletić), Estonije (Alfa Collective), Rusije (Oleg Kireyev), Amerike (Nicolas Bearde, The American Music Project, Keith Javors) i Italije (Bepe Aliprandi),  najbolja su pozivnica za sve ljubitelje jazza.

Publika će imati prilike da uživa uz maestralne instrumentaliste i soliste, koji u svojim nastupima unose nove, posebne, za njih karakteristične crte u jazz glazbu,  stvarajući  podržanrove, kako na nov način i suvremeno mogu zvučati poznati hitovi, kako se isprepliću i spajaju u jednu simfoniju najrazličitiji glazbeni stilovi, tradicionalno i moderno.
Cijelu priču zaokružuje mjesto održavanja IV. Međunarodnog pulskog Jazz Festivala – Dom Hrvatskih Branitelja.

Po tradiciji Festival završava sa velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama. Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20.00 sati. Ulaznice se mogu kupiti na svih prodajnih mestima Eventima. Djeca i mladi do 18 godina, kao i umirovljenici imaju slobodan ulaz.


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background