2. Nostalgija Fest u Vodnjanu

Written by on 12. rujna 2019.

Na Narodnom trgu u Vodnjanu u subotu 14.09. održava se drugi po redu „Nostalgija fest“ u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano i Udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir, te se pozivaju svi da svojevrsnim vremeplovom, barem na jedan dan, „odlutaju“ u neka prošla vremena, prisjete se starih igara i običaja, koje je današnji moderan i užurban životni tempo, malo potisnuo u zaborav.

Igrat će se graničar, lastik, ščinke, školica, briškula i trešete, zabavljati se „karićima niz Trgovačku“, igrati stolni tenis i čovječe ne ljuti se, skakati u vrećama i utrkivati s jajima.

“Malo koja djevojčica nije svoje djetinjstvo i dane provodila skačući popularni lastik ili “gumi-gumi”. A mame su dobro znale od čega su njihovim curicama stopala crna kao ugljen. Dođite, prisjetite se pravila i skačimo zajedno! Obogatimo ovaj dan starim-novim uspomenama i vratimo se nakratko u nečije djetinjstvo, mladost, ili tek priču ispričanu od naših starijih, roditelja i nonića”, poručuju iz Grada Vodnjana.

Sve aktivnosti odvijat će se na glavnom trgu u Vodnjanu (Narodni trg) od 17 sati.

Posjetitelje očekuje turnir u graničaru za djecu i odrasle, buvljak Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine, izložba oldtimera, prezentacija starih igara,..

S početkom u 19 sati održat će se i Radionica šivanja, koju organizira Ekomuzej ISTRIAN de Dignan. Laboratorij će voditi prof. Evelina Biasol Brkljačić.

Tijekom cijele manifestacije, za zabavu je zadužen DJ Matko Banković uz muziku 60-ih-80-ih godina koju će puštati na vinilu! Pravi glazbeni užitak za sve nostalgičare!

Dolaskom na Nostalgija Fest moći će se dati podrška humanitarnoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh.


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background