PhotoCity 2021 u Sv.Lovreču proglasio najbolje fotografije

Written by on 13. kolovoza 2021.

Ovogodišnji 10. jubilarni ‘PhotoCity’ iznjedrio je laureate foto-natječaja, a to su Robert Pilepić iz Rijeke, sa najboljom fotografijom ‘Osmjeh’ po ocjeni stručnog žirija i Mary Crnković Pilaš iz Zagreba sa kolekcijom pod nazivom ‘Mlado – ludo’. 2. najbolju fotografiju ostvarila je fotografija Gordane Kvajo iz Rijeke.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je ‘Veselo!’ Stručni žiri u sastavu Mare Milin – poznata hrvatska fotografkinja, Marino Raunić, prethodni pobjednik ‘PhotoCity’ natječaja i Dušan Grbac, edukator i član Uprave KAF-a imali su odgovoran zadatak izabrati najbolje među 215 pristiglih fotografija. Oni su u konačnici odabrali 28 onih fotografija koji će krasiti Galeriju ‘Placa’ u Sv.Lovreču do konca kolovoza, a među njima i one koji zaslužuju posebnu pohvalu, te oni koji će dobiti prestižne nagrade.

Izložba se može posjetiti svakim danom, osim ponedjeljka u vremenu od 8 do 12 sati, te 18 do 21 sat, a za one koji nisu u mogućnosti svratiti do izložbe, može to učiniti klikom na https://issuu.com/hrsta/docs/katalogpc21 i pregledati sažetak izložbe. Da bi večer bila u potpuno veseloj atmosferi pobrinuo se originalni AntiTodor svojim stand-up predstavom, koja je oduševila brojne posjetitelje.

Cijeli događaj proveden je pod pokroviteljstvom Općine Sv.Lovreč, a u sklopu obilježavanja dana Općine.

Fotografije uz tekst:

KAF Sv.Lovreč, Dušan Grbac, Doriano Orbanić i Gordana Kvajo


Current track

Title

Artist

Background