Danas počinje preventivna prometna akcija „Uspori- u prometu nisi sam“

Written by on 9. kolovoza 2021.

Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili vožnje neprilagođenom brzinom, Postaja prometne policije Pula-Pola od  9. do 15. kolovoza provodi preventivnu prometnu akciju „Uspori – u prometu nisi sam“. Navedena akcija provodi se u organizaciji ROADPOL-a.
 
Na području Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom sedam mjeseci 2021. godine zabilježeno je 338 prometnih nesreća, što je 33% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  U prometnim nesrećama smrtno je stradalo pet osoba, od kojih je u jednoj uzrok neprilagođena brzina. Teške tjelesne ozljede zadobilo je devet osoba, a 25 osoba je lakše ozlijeđeno.
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom sedam mjeseci 2021. utvrdili su 3770 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila što je 41% prekršaja više u odnosu na isti period 2020. godine.
 
Tijekom provođenja preventivne prometne akcije na informativnim točkama u Puli, Vodnjanu i Barbanu nadzirat će se brzina kretanja vozila uz uporabu preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika.

Policijski službenici će vozače koji odskaču od normalnog toka prometa, upozoravati na nužnost poštivanja prometnih propisa odnosno prilagođavanja brzine kretanja stanju na prometnicama i vremenskim uvjetima, uz savjete da, neovisno o duljini i trajanju putovanja, poštuju ograničenja brzine kretanja i prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa  tako da vozila mogu zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, mogu predvidjeti, odnosno da mogu pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku. Sudionicima u prometu davat će se upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, te ostale informacije iz domene sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom provođenja prometne akcije sudionicima u prometu dijelit će se informativni letak „Uspori – u prometu nisi sam“, promidžbeni materijal, a vozači koji u zadnjih deset godina nisu u prometu  prekršajno kažnjavani nagradit će se prikladnim poklon paketom. 


Current track

Title

Artist

Background