Andrea „Pelo“ Di Giorgio preplivat će Jadransko more od Pule do Cervie s ciljem podizanja svijesti o onečišćenju mora

Written by on 27. srpnja 2021.

Iz Gortanove uvale startao projekt Across-me

Iz Gortanove uvale je 26. srpnja 2021. godine startao projekt „Across-me“ koji se održava u organizaciji Grada Cervie iz Italije uz podršku Grada Pule. Startu je u ime Grada Pule prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Želim vam srdačnu dobrodošlicu u ime gradonačelnika Filipa Zoričića i moje osobno ime. Raduje me što imam priliku upoznati vas i što će u našem prekrasnom gradu danas započeti ova vrijedna inicijativa kojom se podiže svijest o onečišćenju mora. Koristim priliku pohvaliti gospodina Andreu „Pelo“ Di Giorgio prvenstveno na hrabrosti i od srca želim puno uspjeha“ rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

U sklopu projekta „Across-me“ talijanski plivač Andrea „Pelo“ Di Giorgio pokušat će preplivati Jadransko more od Pule do talijanske Cervie kako bi oborio novi rekord i podigao svijest javnosti po pitanju onečišćenja mora. Di Giorgio planira preplivati 138 km u nekoliko dana (od 26. do 30. srpnja). Projekt Across me ima važnu ekološku konotaciju te ima za cilj podići svijest javnosti o onečišćenju mora otpadom i plastikom te prikuplja sredstva za udrugu Sea Shepherd Italia Onlus koja se bavi očuvanjem ekosustava pod nazivom “Operation Clean Waves”.

O projektu se snima istoimeni dokumentarac kojeg snima i producira Free Event, vodeća tvrtka u zabavi i video produkciji, a koja prati Andreu Pelo Di Giorgio još od proljeća kada su započele pripreme i trening za ovaj poduhvat. Projekt je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Cervie i Turističke zajednice Emilia Romagna.

U ime Grada Cervie startu je nazočila pročelnica za sport Michela Brunelli koja je zahvalila Gradu Puli na podršci u realizaciji ovog projekta.

Izvor: pula.hr


Current track

Title

Artist

Background