Predstavljen treći aMORE festival

Written by on 2. svibnja 2019.

U Poreču je danas predstavljen program trećeg aMORE festivala. aMORE je prvi festival koji se bavi pitanjima mora iz različitih kuteva – spaja umjetnost, kulturu, znanost, nove tehnologije. Festival želi ukazati na važnost mora i oceana koji su pod sve većim pritiskom i prijetnjama uzrokovanim klimatskim promjenama, prekomjernim izlovom ribe, kemijskim zagađenjem, plastičnim otpadom, bukom. Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom.

Želja nam je da svi zajedno postanemo aktivni čuvari mora i oceana. Djelovati trebamo na svim razinama. Osvještavati, upoznavati, mijenjati. Možda, ponovno zavoljeti“, rekla je Petra Počanić, voditeljica festivala.

Ovogodišnji aMORE odvija se u dva grada, u Poreču od 4. do 26. svibnja i Puli od 27. kolovoza do 22. rujna s vrlo bogatim i zanimljivim programom u tri glavne skupine aktivnosti: aMORE KINO, aMORE ART i aMORE EDU.

Pulski dio festivala u kolovozu donosi izložbu NOISE AQUARIUM u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Noise Aquarium je audio-vizualna instalacija o problemu zagađenja mora bukom kroz utjecaj koji ona ima na čudesne, mikroskopski male organizme kao što je plankton. Noise Aquarium koristi 3-D skenove dobivene posebnim tehnikama znanstvenog predočavanja slika pomoču kojih se plankton može projicirati u veličini kitova


Current track

Title

Artist

Background