Zasigurno najljepši panoramski izlet Istrom od Zagrada do Plomina

Written by on 3. rujna 2021.

Najljepši panoramski izlet Istrom od Zagrada do Plomina vodi vas hrbatom južnog dijela Učke preko sedla Prodol, te vrhova Šikovac i Sisol. Dok hodate ovim grebenom pružaju vam se najljepši vidici na Istru i Kvarner, a pogledom možete obuhvatiti Učku sve do samog Vojaka.

Do Zagrada ćete stići skrenuvši lijevo s lokalne ceste Vozilići – Šušnjevica. Prelaskom neaktivne pruge Lupoglav – Štalije, koja se proteže gotovo cijelom dužinom zapadnog pobočja Učke uskoro stižete u tihi Zagrad. Ukoliko ste do Zagrada stigli s prijevozom, ovdje parkirajte vaše vozilo. Put vas dalje vodi kroz skriveni Stari Kožljak, pa se uspinje do sedla Prodol.

Staza je cijelim putem toliko dinamična, teren i okoliš se neprestano mijenja, a uspon na svakih 100 metara otvara nove vidike. Raste oduševljenje, raste adrenalin, a na usponu vam dobro dođe povremeno zastati i osvrnuti se malo oko sebe.

Na Prodolu nailazimo na križanje planinarskih putova, ali mi smo već u startu odlučili da idemo na jug. U Plominu smo si osigurali prijevoz jer staza nije kružna.

Put vas dalje vodi južnim vrhovima, preko stjenovitog Šikovca i Sisola dok ne znate na koju stranu usmjeriti svoj pogled.

Zato preporučamo ulazak u gojzerice za sve one koji još nisu pregazili ovu dionicu i punjenje “baterija” vam je zagarantirano.

A kako to izgleda, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Izvor: ludens media


Current track

Title

Artist

Background