EUROPSKI PARLAMENT OBJAVIO NATJEČAJ ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MEDIJIMA

Written by on 8. srpnja 2021.

Glavna uprava za komunikaciju (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je 7. srpnja 2021. poziv na podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu sufinanciranja medijskih projekata koji doprinose ispunjavanju ciljeva procesa Konferencije o budućnosti Europe.

Natječaj  EP/COMM/SUBV/2021/M-COFOE  je namijenjen novinskim agencijama i portalima koji posluju samostalno ili kao online platforme tiskanih ili audiovizualnih medija. Komunikacijske aktivnosti korisnika bespovratnih sredstava imaju dvojaku zadaću:

1) Pružati redovite, pouzdane i pluralističke informacije o procesu Konferencije o budućnosti Europe te promicati sudjelovanje građana na digitalnoj višejezičnoj platformi Konferencije .

2) Otvoriti raspravu o budućnosti Europe s vlastitom publikom (čitateljima i pratiteljima) te njihov doprinos unijeti na platformu Konferencije .

Fokus treba biti na informiranju i aktiviranju građana zainteresiranih za Europsku uniju i za moguće reforme EU-a u predstojećim godinama. Korisnici bespovratnih sredstava, uz punu uredničku slobodu, obvezuju se proizvesti i distribuirati nepristrane i objektivne informacije i multimedijski sadržaj o Konferenciji o budućnosti Europe te organizacijom događaja i javnih konzultacija poticati sudjelovanje i aktivnosti građana i nevladinog sektora u raspravama u sklopu ovog procesa.

Prijave moraju sadržavati očekivane rezultate sufinanciranih komunikacijskih aktivnosti i s njima povezane pokazatelje uspješnosti na temelju unaprijed definiranih i mjerljivih ciljeva navedenih u natječaju. Najviša stopa sufinanciranja je 70 % ukupne vrijednosti predloženog medijskog projekta.

Informacije o natječaju dostupne su u privitku, a prijava je moguća isključivo putem portala EU-a za natječaje (Funding & Tender Opportunities, Single Electronic Data Interchange Area), nakon registracije. 

Natječaj je otvoren do 1. rujna 2021. u 17 sati, a projekti bi se trebali početi provoditi od 1. studenog 2021. Očekivano trajanje komunikacijskih aktivnosti: do predstavljanja zaključaka Konferencije o budućnosti Europe, odnosno najkasnije do 30. lipnja 2021.


Current track

Title

Artist

Background