The Cranberries su se vratili!

Written by on 29. travnja 2012.

THE CRANBERRIES

ROSES

 

Nakon čitavog desetljeća, The Cranberries , irska četvorka predvođena pjevačicom Dolores O’Riordan, vratila se s novim albumom “Roses”.  Ovo je njihov šesti album i ima jedanaest pjesama. Producirao ih je njihov stari prijatelj i producent Stephen Street koji je poznat po produkciji albuma The Smiths, Blur , Kaiser Chiefs… Do sada su prodali više od 30 milijuna albuma, a ovo je njihov prvi studijski album nakon deset godina.

–      Oduvijek sam imao stav da cemo imati još jedan album – rekao je gitarist Noel Hogan objašnjavajuci da im je pauza jednostavno trebala: – Dogovorili smo se  da moramo  nestati na neko vrijeme. Sjajan je osjecaj vratiti se.

Jedan od najvažnijih rock bendova posljednja dva desetljeća – proslavio  je hit “Zombie” koji je tjednima držao poziciju broj jedan na mnogobrojnim svjetskim glazbenim ljestvicama. U tom su trenutku postali, uz U2, jedan od najvažnijih svjetskih rock bendova koji dolaze iz Irske. Razišli su se 2003., a 2010. održali su uspješnu povratničku turneju.

Okupili su se još 1989. pod nazivom “The Cranberry Saw Us”, da bi kasnije skratili naziv benda jednostavno u “The Cranberries”.

1993. izdaju debi album “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We” koji je dobio manju pažnju publike i kritike. Izdavanje njihovog drugog albuma “No Need To Argue” 1994.  na kojem se nalazi i veliki hit “Zombie”,  lansiralo ih je u zvjezdani mainstream, a album je dosegao dijamantne i platinaste naklade diljem svijeta.  Osim mega hita “Zombie”, Cranberriesi su autori još niz hit singlova koji već godinama vladaju glazbenim eterom i polako postaju evergreeni, poput “Linger”, “Dreams”, “Salvation”, “Animal Instinct”, “Ode to my Family”, “Just My Imagination”, Promises”, “When You’re Gone”, “Ridiculous Thoughts”… Posljednjih godina članovi Cranberriesa bavili su se pojedinačnim projektima, no došlo je vrijeme kada su poželjeli ponovno svirati i snimati zajedno, kako je nedavno obznanila karizmaticna pjevacica jedinstvena glasa Dolores O’Riordan.

**

The Cranberries on WEB  Facebook  Youtube  Twitter

**

Hvala Menart!

Singl “Tomorrow” je hit tjedna na 95.4 od 28.04-05.05. 2012.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background