Pulski maturanti pjevaju i plešu

Written by on 15. svibnja 2013.

presica-maturanti

Jučer je u Komunalnoj palači održana konferencija za novinare povodom inicijative pulskih maturanata za zajedničkom proslavom posljednjeg dana škole uz Night Express. Dvojica pulskih maturanata, gimnazijalac Ugo Korani i Toni Modrušan iz Tehničke škole na povrtaku iz večernjeg izlaska došli su na ideju kako bi po uzoru na ostale hrvatske gradove mogli organizirati veliko okupljanje svih maturanata u gradu. Svoju ideju predložili su ravnateljima, razrednicima i profesorima od kojih su dobili punu podršku, nakon čega su okupili maturante iz ostalih pulskih škola preko društvenih mreža.

Ovu učeničku inicijativu prepoznale su i odobrile gradske vlasti koje su nagradile njihovu ideju i trud ustupivši im sredstva za realizaciju koncerta pulskog benda Night express, što je maturantima bila velika želja. Iz grada se nadaju kako će se na taj način izbjeći dugogodišnja loša iskustva koja se ponajprije odnose na vandalizam po gradskim ulicama, kidanje knjiga, gađanje brašnom i ostale nestašluke (najčešće povezane s pretjeranom konzumacijom alkohola).

Profesori vjeruju kako ove godine neće biti problema zbog toga što su osluškivali ideje maturanata, kanalizirali ih i davali im podršku u realizaciji. Očekuju lijepu, kvalitetnu i veselu proslavu.

Fešta počinje u petak, 17. svibnja u 11:30 sati na gimnazijskom igralištu i prema riječima Lorisa Zupanca iz Night Expressa trajat će do poslijepodnevnih sati ukoliko im loše vrijeme ne poremeti planove. Dečki se vesele svirci i čast im je ispratiti jednu generaciju u novi život.

Gradonačelnik je na kraju zamolio maturante da ne bacaju brašno. Ukoliko ga već imaju potrebu kupovati neka budu dobri i doniraju ga nekoj od brojnih humanitarnih organizacija. „Postoje brojni ljudi koji veoma teško žive i koji će to brašno puno bolje iskoristiti nego da se baca po gradu“, poručio je Miletić.

Maturalac party nastavit će se i idućeg vikenda u Vodnjanu. U petak, 24. svibnja maturante će (također po njihovoj želji) zabavljati popularni Jole. Pod pokroviteljstvom Istarske županije i gradova Pule, Vodnjana, Rovinja i Poreča u Light House Music Clubu se po prvi puta se organizira koncert u čast istarskih maturanata. Za sve maturante bit će organiziran besplatan prijevoz i besplatan ulaz. Maturati se mogu prijaviti na e-mail adresu maturanti@lighthouseclub.com.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background