Novi album Dub FX-a “Theory of Harmony”

Written by on 19. veljače 2014.

dub fx theory of harmony

Svjetski poznati glazbenik Dub FX krajem prošle godine izdao je novi album naziva Theory of Harmony. Pravim imenom Benjamin Stanford, ovaj 27-godišnji glazbenik rodom iz Australije, originalnim je nastupima i kvalitetnim pjesmama u šest godina od svog pseudonima stvorio svjetski brend među mladim umjetnicima reggae, drum and bass, dub i dubstep scene. Ono po čemu je poznat je način na koji stvara glazbu; sve zvukove uključujući ritmičke i bas dionice te harmonije proizvodi vlastitim glasom. Koristeći miksetu i efekt pedale, tonove koje proizvodi dodatno distorzira i potom ih baca u loop, odnosno pusti ih da se u nedogled ponavljaju, time postupno stvarajući pjesmu iz osnovnog tona do najsitnijeg detalja. Uz sve to, vokalne sposobnosti koje posjeduje ne zaostaju za njegovim znanjem obrade glazbe čineći od njega kompletan paket glazbene industrije. No to nije sve.

Iako je vrhunski DJ, beatboxer, MC i još mnogo toga njegova prava veličina očituje se u nečemu drugome. Za razliku od drugih glazbenika koji se glazbom izražavaju samo u unaprijed rasprodanim skupim koncertnim dvoranama i koncertima, Dub FX djeluje kao svjetski putnik lutalica. Naoružan samo miksetom i nekolicinom prijatelja putuje po svijetu održavajući ulične nastupe po trgovima i gradskim okupljalištima. Također, predmet njegovih pjesama je optimizam u svom najširem mogućem obliku. Otvoreno kritizirajući društvo ipak iznosi nadu u ljudski rod i njegov potencijal te poziva na promjene.

Novi album Theory of Harmony donosi 13 pjesama izuzetno kvalitetne produkcije koje možete pronaći na stranici www.dubfx.bandcamp.com/album/theory-of-harmony, i izravno preuzeti na svoje računalo po simboličnoj cijeni.

 

Enjoy!

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background