Lokalni izbori 2013. – Programska pravila

Written by on 4. svibnja 2013.

Povodom početka predizborne kampanje za lokalne izbore 2013. godine, Radio Maestral je donio programska pravila za praćenje izborne promidžbe. U skladu s uređivačkom i programskom politikom, Radio Maestral će svim političkim strankama, nezavisim listama i kandidatima koji su istaknuli svoje kandidature za župana, gradonačelnika i općinske načelnike u lokalnim izborima omogućiti iznošenje i obrazlaganje izbornih programa, te izbornu promidžbu pod jednakim uvjetima i to u informativnom – besplatno i marketinškom dijelu programa – uz plaćanje.

Ova programska pravila za Radio Maestral odnose se na period od 05.05.do 17.05.2013. i od 20.05. do 31.05.2013.

U redovitom programu, Radio Maestral će najavljivati političke skupove i druge aktivnosti stranaka u specijalnim informativnim emisijama pod nazivom “Lokalni izbori 2013.”. U tim emisijama objavit će jednu najavu uoči skupa koji će se održavati na području grada Pule i Vodnjana te općina Fažana, Medulin i Ližnjan, vodeći računa o ravnopravnoj zastupljenosti svih stranaka i kandidata.

Političke stranke, nezavisne liste i kandidati koji su istaknuli svoje kandidature za župana, gradonačelnika i općinske načelnike dužni su 24 sata prije održavanja skupa, redakciji Radio Maestrala dostaviti poziv, odnosno pismenu obavijest o održavanju skupa. Informacije o predizbornim skupovima bit će izdvojene od ostatka programa prepoznatljivim jinglom – LOKALNI IZBORI 2013.

Sve obavijesti potrebno je dostaviti na email adresu tajništvo@radio-maestral.hr , s naznakom: Lokalni izbori 2013.; jedinica lokalne ili područne samouprave; naziv liste ili ime i prezime pojedinačnog kandidata za načelnika općine, gradonačelnika ili župana.

Kandidati, političke stranke i nositelji nezavisnih lista mogu zakupiti i posebne termine od 5, 15 ili 30 minuta za emisije u kojima će predstaviti svoje programe i kandidate s liste. Termini ovih emisija su svakodnevno od 10 sati prijepodne i 14 sati poslijepodne, ali i drugim terminima sukladno programskoj shemi i dužini emisije.

Radio Maestral zadržava pravo neobjavljivanja programskih sadržaja u kojima se potiče ili širi mržnja ili diskriminacija na osnovi rase ili etničke pripadnosti, spola, jezika vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovinskog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta i spolne orijentacije.

Ova programska pravila mogu se, bez narušavanja načela jednakosti, nadopunjavati ili mijenjati, sukladno potrebama izbornog procesa, posebno kada je riječ o drugom krugu izbora.

 

Glavni urednik:

Borko Livić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background