BPW u Hrvatskom saboru

Written by on 7. svibnja 2018.

Delegacija poslovnih žena iz Istre boravila je Hrvatskom saboru. Tijekom posjeta saborskim su zastupnicima kao primjer dobre prakse, prezentirale aktivnu politiku internacionalizacije mik

 

ro i malih poduzetnica Istarske županije-članica BPW Pula- u europskim okvirima. Predstavljen je i projekt osnaživanja poduzetnica BPW Lobbying for shopping i Predklasterizacije mikro i malih subjekata.

U međunarodnom okruženju članice BPW Pula sudjeluju u stručnim, projektnim i poslovnim forumima Podunavlja i Jadransko Jonske regije. U 2017. godini Perkov je osnovala mrežu zajednice poduzetnica Jadransko Jonske Regije BPW AdrionNet koja je objedinila poduzetnice Italije, Grčke i Hrvatske. Najavila je sudjelovanje članica na 1. Konferenciji mreže poduzetnica Adrion Net koja će se održati od 17. do 19. listopada ove godine u Ateni.

Perkov je istaknula potrebu za osnivanje jedinstvene koordinatorne platforme nevladinih udruga koje zastupaju žensko poduzetništvo.

 

Nakon sastanka u Saboru, članice BPW Pula sudjelovale su u Zagrebu na Konferenciji i predstavljanju projekta „Ženska perspektiva“ za žene u nerazvijenim područjima. Projekt obuhvaća 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj a usmjeren je na povećanje poduzetničkih kompetencija.


Current track

Title

Artist

Background