RADNICI ULJANIKA U ŠTRAJKU

Written by on 22. kolovoza 2018.

Počeo je jedan od najturbulentnijih dana u bogatoj povijesti brodogradilišta Uljanik u kojem od 7 sati počinje štrajk zbog neisplaćene plaće za srpanj. Radi se o generalnom štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem će sudjelovati radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici riječkog brodogradilišta 3. maj i obuhvatit će sve radnike, a od štrajka su izuzeti samo zaštitari, vatrogasci i dežurne službe.

Pojedini radnici koje smo sreli na ulazu u brodogradilište kažu da je situacija izrazito napeta i da umjesto najavljenog štrajka na radnim mjestima postoji velika mogućnost prosvjeda u što smo se uvjerili kada je nekolicina ulazeći kroz portu upućivala psovke.

Ispred glavnog ulaza u Uljanik osim novinara je i nekoliko članova Radničke fronte sa transparentima “potrubi za Uljanik”. U brodogradilište je jutros stigla i policija.

Rajko Kutlača, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera i Dalmacije  medijima je ispred Uljanika kazao kako su čuli da sva ministarstva vrše velike napore da riješe situaciju. “Ali nama to ništa ne znači, nama treba plaća. U trenutku kad dobijemo plaću mi ćemo prekinuti štrajk”, rekao je i najavio prosvjedni skup koji je počeo u 9 sati ispred Uprave Uljanika.

Izvor: Glas Istre

 

 


Current track

Title

Artist

Background